Saturday, May 7, 2011

Cara Pemakanan Yang Sebenarnya

"Salam.

Walaupun artikel ini dipetik dari dalam artikel orang lain, tapi ada kebenarannya. Tujuan saya untuk berkongsi info berguna

Dipetik dari : http://www.buaya-merah.com

“Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil”

Antara ‘barangan mereka’ yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6 . Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.
*****************

Nota: Saya nak tambah sikit: Kita didedahkan dengan susu tepung dari susu lembu, padahal susu kambing lebih berkhasiat dari susu lembu.

Antara perbezaan susu kambing dan susu lembu..

-Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan.

-Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:-
> Protein 2.1 kali ganda
> Kalsium 2.2 kali ganda
> Zat Besi 2.0 kali ganda
> Potasium 2.1 kali ganda
> Vitamin A 3.8 kali ganda
> Garam Galian 2.0 kali ganda
> Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

-Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu

-Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu

-Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam

-Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik

Lagi tentang kebaikan susu kambing berbanding susu lembu boleh dibaca di web http://www.sciencedaily.com bertajuk Goats' Milk Is More Beneficial To Health Than Cows' Milk, Study Suggests & tentang keburukan soya pula boleh dibaca di web http://articles.mercola.com bertajuk This "Miracle Health Food" Has Been Linked to Brain Damage and Breast Cancer

& lagi 1, sunnah Nabi makan buah sebelum makan makanan lain tapi kita didedahkan supaya buah-buahan dijadikan pencuci mulut iaitu dimakan selepas makan. Untuk maklumat lebih lanjut tentang kajian ini, sila search kenapa kita kena makan buah sebelum makan yang lain

Dan akhir kata, semua muslimin muslimat percaya Rukun Iman... mengaku percaya kepada Allah, percaya kepada Rasul, percaya kepada Al-Quran...tapi kenapa masih ada yang lupa apa yang disebut dalam Al-Quran. Tentang penawar yang disebut dalam Al-Quran dan hadith iaitu madu dan habbatussawda. Allah yang menciptakan manusia, Dia juga telah menyatakan penawar terbaik untuk makhluk ciptaanNya di dalam Al-Quran dan hadith. Jadi kenapa kita masih mencari ubat-ubatan lain... Yakinlah pada apa yang disebutkan oleh Allah. Jika kita beramal dengan madu dan sawda tapi dalam hati kita masih was2...boleh ke ni...tak panas ke...dan lain2 persoalan...ibarat doa sambil lewa...adakah Allah akan memaqbulkan doa itu?

Kebaikan madu terdapat dalam Al-Quran, Surah Al-Nahl: 68 – 69.

Maksudnya : “………..dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warna. Di dalamnya terdapat ubat yang boleh menyembuhkan penyakit manusia”

Dalil atau nas kebaikan habbatus sauda’ terlalu banyak di antaranya sabda Rasulullah saw dalam hadis sahih diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim, Baginda saw bersabda :

من حديث أبي سلمة رضى الله عنه أن رسول الله قل عليكم
هذه الحبة السوداء فان فيها شفاء من كل داء الا السام

Maksudnya : “Daripada hadis Abi Salamah (r.d) bahawasanya Rasulullah saw bersabda : “hendaklah kamu mengambil Habbatus Sauda’ ini, kerana ianya penyembuh bagi setiap penyakit, melainkan mati.

Lain-lain makanan sunnah adalah seperti tamar, cuka tamar (bukan cuka sintetik), saffron/zaffaran, susu kambing dan macam2 lagi adalah baik untuk kesihatan.

*Yakinlah setiap makanan sunnah itu tiada yang memudaratkan!

INDAHNYA ISLAM....

Yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk itu dari kelemahan saya sendiri...Wallahu'alam."



From Managing Director Club-Asteria.

BUILDING FOR THE FUTURE
Posted on: 06-May-2011
I am very happy to report that this week’s revenue sharing increased almost 25% compared to last week. This is the result of and a credit to so many of our members who worked very hard in either buying or selling any one of our products or services. In the coming weeks and months we will be introducing many new products and services that will both entice you to utilize for yourself and to sell through your e-commerce sites. Any company succeeds or fails because of the acceptance or rejection of their products and services. Rest assured, we are working on some incredible projects that will impress every member. Our product development team is currently scrutinizing electronic products such as computer and tablet applications as well as durable goods and downloadable digital products and services. All of these products and services combined will provide vast opportunities for each and every member of Club Asteria to increase their income and to share in the increased revenue of Club Asteria.

I am sure all of you have read and realize the seriousness that Club Asteria places on our continued financial strength as well as the moral and spiritual mission that we adhere to. We have asked each member to believe in and join us on this mission, and we are so pleased that so many of our members, after reading our Code of Ethics and Conduct, Policies and Procedures and Terms of Service, have congratulated us on both producing these documents and enforcing them as well. No company will prosper and survive for an extended period of time unless the management, staff and entire membership body all represent the company accurately and honestly. Our mutual goal is to have the best products and services, the best membership base and all of us working together to create extra income for each of our members and contribute towards ending the cycle of poverty that exists in the world.

As always, together we can make a positive difference.

Andrea Lucas
Managing Director



I want to sell NZDUSD..