Tuesday, May 31, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 pagi.

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.6300 to 1.6600 area.





1. BUY Area : 1.6496


T1 : 1.6525


T2 : 1.6588


T3 : 1.6650



2. SELL Area : 1.6476


T1 : 1.6425


T2 : 1.6380


T3 : 1.6320



ALLAH HU.





Monday, May 30, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.6300 to 1.6700 area.



1. BUY Area : 1.6485


T1 : 1.6555


T2 : 1.6625


T3 : 1.6688



2. SELL Area : 1.6465


T1 : 1.6418


T2 : 1.6380 - if fail CS should rebound to 1.6500 area.


T3 : 1.6300








Sunday, May 29, 2011

Kursus Forex Di Penang

Tarikh : 04 - 06 June 2011 ( 3 hari)

Tempat : Hotel Seri Malaysia,
Kepala Batas, Penang.

Sila call 0123952744 untuk booking ( 5 orang sahaja .

ALALH HU.





Friday, May 27, 2011

GBP/USD PAIR TODAY

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.6100 to 1.6500 area.



1. BUY Area : 1.6354



T1 : 1.6388


T2 : 1.6448


T3 : 1.6500



2. SELL Area : 1.6324


T1 : 1.6280


T2 : 1.6217


T3 : 1.6100


ALLAH HU.




Thursday, May 26, 2011

GBP/USD Pair @ 03.30 pm (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.6000 to 1.6400 area.


1. BUY Area : 1.6231


T1 : 1.6288


T2 : 1.6325


T3 : 1.6393



2. Sell Area : 1.6211


T1 : 1.6180


T3 : 1.6125


T3 : 1.6069


ALLAH HU





Wednesday, May 25, 2011

GBP/USD @ 10.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6300 area.


1. BUY Area : 1.6148


T1 : 1.6180


T2 : 1.6250


T3 : 1.6300 - if fail CS shoul drop at 1.6100 area.



2. SELL Area : 1.6128


T1 : 1.6080

T2 : 1.6000

T3 : 1.5923


ALLAH HU.


MAKLUMAN : Kursus Forex Di Kepala Batas, Penang.


Tarikh : 27 - 29 Mei 2011

Tempat : Seri Malaysia,
Kepala Batas.

Hubungi : 0123952744 (Mr. ABAL)






Tuesday, May 24, 2011

GBP/USD Pair @ 07.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6400 area.



1. SELL Area : 1.6150


T1 : 1.6080


T2 : 1.6025


T3 : 1.5988


2. BUY Area : 1.6165


T1 : 1.6200


T2 : 1.5988


Allah Hu.


MAKLUMAN : Kursus Forex Di Kepala Batas, Penang.


Tarikh : 27 - 29 Mei 2011

Tempat : Seri Malaysia,
Kepala Batas.

Hubungi : 0123952744 (Mr. ABAL)



Tempat terhad kepada 5 orang sahaja. Siapa booking dulu dia dapat. Cepat. (tinggal 3 tempat sahaja).






Monday, May 23, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6400 area.



1. SELL Area : 1.6233



T1 : 1.6180


T2 : 1.6125


T3 : 1.6050



2. BUY Area : 1.6253


T1 : 1.6299


T2 : 1.6325


T3 : 1.6388 - if fail CS should drop to 1.6200 area.


ALLAH HU.


Tarikh : 27 - 29 Mei 2011

Tempat : Seri Malaysia,
Kepala Batas.

Hubungi : 0123952744 (Mr. ABAL)



Tempat terhad kepada 5 orang sahaja. Siapa booking dulu dia dapat. Cepat. (tinggal 3 tempat sahaja).



Saturday, May 21, 2011

Kursus Forex Di Penang

Tarikh  :  27 - 29 Mei 2011

Tempat  : Seri Malaysia,
               Kepala Batas.

Hubungi  :  0123952744

Tempat terhad kepada 5 orang sahaja. Siapa booking dulu dia dapat. Cepat. (tinggal 3 tempat sahaja).

--




Friday, May 20, 2011

GBP/USD Pair @ 07.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6400 area.



1. BUY Area : 1.6197


T1 : 1.6225


T2 : 1.6268


T3 : 1.6355



2. SELL Area : 1.6180


T1 : 1.6153


T2 : 1.6100


T3 : 1.6038


ALLAH HU.





Thursday, May 19, 2011

GBP/USD Pair @ 07.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6400 area.



1. SELL Area : 1.6185


T1 : 1.6125


T2 : 1.6080


T3 : 1.5900



2. BUY Area : 1.6205


T1 : 1.6285


T2 : 1.6325


T3 : 1.6384


ALLAH HU.





Wednesday, May 18, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6300 area.


1. SELL Area : 1.6240


T1 : 1.6180


T2 : 1.6113


T3 : 1.6052



2. BUY Area : 1.6260


T1 : 1.6325


T2 : 1.6400


ALLAH HU.






Tuesday, May 17, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

Bismillah HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Between Trading Range is 1.5900 to 1.6300 area.


1. SELL Area : 1.6203


T1 : 1.6150


T2 : 1.6080


T3 : 1.5950



2. BUY Area : 1.6225


T1 : 1.6247


T2 : 1.6300


ALLAH HU.



Monday, May 16, 2011

GBP/USD Pair @ 10.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6000 to 1.6500 area.



1. SELL Area : 1.6245


T1 : 1.6180


T2 : 1.6123


T3 : 1.6000



2. BUY Area : 1.6265


T1 : 1.6300


T2 : 1.6350


T3 : 1.6400


ALLAH HU.






Thursday, May 12, 2011

GBP/USD Pair @ 07.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6000 to 1.6600 area.



1. SELL Area : 1.6380



T1 : 1.6276


T2 : 1.6200


T3 : 1.6050



2. BUY Area : 1.6425


T1 : 1.6472


T2 : 1.6550


ALLAH HU




Wednesday, May 11, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6100 to 1.6500 area.


1. BUY Area : 1.6388


T1 : 1.6425


T2 : 1.6500 - if fail CS should drop to 1.6300 area.



2. SELL Area : 1.6368


T1 : 1.6316


T2 : 1.6262


T3 : 1.6155


ALLAH HU





Tuesday, May 10, 2011

GBP/USD Pair @ 10.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6100 to 1.6500 area.


1. BUY Area : 1.6355


T1 : 1.6425


T2 : 1.6500 - if fail CS should drop back to 1.6300 area.



2. SELL Area : 1.6335



T1 : 1.6280


T2 : 1.6218


T3 : 1.6150


ALLAH HU.





Monday, May 9, 2011

GBP/USD Pair @ 08.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6200 to 1.6500 area.


1. BUY Area : 1.6394


T1 : 1.6425


T2 : 1.6500 - if fail CS should drop back to 1.6300 area



2. SELL Area : 1.6380


T1 : 1.6324


T2 : 1.6283


T3 : 1.6200


ALLAH HU




Borak-Borak Dollar USD




Kematian Osama Untuk Selamatkan Dollar US


Cerita kematian Osama diterima dengan berbelah bagi oleh masyarakat dunia, walaupun Obama buat masa ini berjaya meyakinkan sebahagian besar penduduk US berdasarkan undi populariti yang dibuat oleh mereka.

Tetapi semakin hari berbagai-bagai cerita yang berlainan di berikan oleh US apabila dunia meminta bukti tentang kematian Osama. Pada mulanya mereka katakan mayat Osama dikebumikan dilaut. Kemudiannya berjanji untuk menunjukkan gambar Osama di bunuh, tetapi tidak lama kemudian menarik balik janji tersebut dengan alasan gambar amat ngeri bimbang kemarahan umat Islam. Ada lagi kenyataan rasmi bahawa Osama di tembak di kepala dan yang paling baru ialah Osama meletupkan dirinya sendiri bagi mengelakkan di tangkap oleh askar US. Semakin hari semakin terserlah pembohongan mereka, insyaAllah Allah akan menunjukan kepada kita akan kebenarannya.

Sejarah telah membuktikan semua peperangan besar antaranya perang dunia pertama dan kedua adalah kerana faktor ekonomi. Peperangan adalah diperlukan bagi memaksa dunia menerima matawang kertas terutamanya Dollar. Inilah asas utama ekonomi riba-kapitalis. Inilah juga yang mendorong Jepun terlibat dalam peperangan dunia kedua, iaitu apabila mereka melihat pihak British berjaya meningkatkan kekayaan dengan mencetak duit-duit kertas dan dengan itu dapat membiayai penjajahan bagi meluaskan empayar mereka. Seperti tertulis dalam sejarah Tanah Melayu selepas Jepun tewas, wang kertas mereka langsung tidak bernilai. Sebenarnya inilah yang sedang dilaksana oleh US sekarang ini apabila mereka mendapati matawang Dollar turun mendadak disebabkan bebanan hutang mereka yang mesti mereka jelaskan pada bulan Jun ini atau mereka akan menghadapi risiko penurunan taraf ekonomi, kesannya lebih teruk daripada krisis ekonomi tahun 30an dulu.

Pada tanggapan mereka, berita kematian Osama yang kononnya dalang serangan 9/11 akan melonjakkan pasaran saham tetapi meleset. Amat tidak berbaloi apabila dibandingkan usaha pemburuan Osama memakan masa 10 tahun dengan mengorbankan beribu-ribu nyawa dan melibatkan perbelanjaan sekurang-kurangnya 1.3 trillion dollar. Hanya berlaku sedikit kenaikan dalam indeks DXY dari 72.72 point kepada 73.04 point pada penutup ketika hari berita itu diumumkan. Perubahan kepada kenaikan nilai dollar adalah akibat manipulasi pasaran komoditi seperti emas dan perak kononnya akibat pengukuhan nilai dollar berikutan berita tersebut. Tidak ada reaksi yang sepatutnya dari pasaran Wall Street untuk menerangkan kejatuhan nilai emas dan perak melainkan terang-terang berlakunya manipulasi.

Apakah satu kebetulan apabila masa kematian Osama datang tepat pada waktunya ketika matawang dunia ini berada dihujung tanduk? Nilai Dollar sedang turun dengan membimbangkan sejak tiga bulan yang lepas, yang melonjakkan pasaran komoditi tetapi mengancam kedudukan taraf penilaian Dollar US. Keputusan "menamatkan" Osama samada berlaku atau tidak, buat masa ini berjaya mengurangkan kebimbangan penurunan penarafan nilai Dollar, buat masa ini. Rancangan jangka pendek mereka untuk mengukuhkan nilai Dollar berjaya, tapi tipudaya akhirnya kan terbongkar dan memakan diri mereka sendiri. Kita yakin dengan janji Allah bahawa mereka (iaitu Zionis dan sekutu-sekutu mereka) akan dihancurkan dengan kehancuran yang hebat akibat dari kezaliman sistem Riba-Kapitalis hingga menyebabkan dunia porak-poranda. Mereka (Zionis) itu merancang dan Allahpun merancang, tapi perancangan Allah itulah yang paling baik!

_________________
Original Post At Here
_________________




Saturday, May 7, 2011

Cara Pemakanan Yang Sebenarnya

"Salam.

Walaupun artikel ini dipetik dari dalam artikel orang lain, tapi ada kebenarannya. Tujuan saya untuk berkongsi info berguna

Dipetik dari : http://www.buaya-merah.com

“Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil”

Antara ‘barangan mereka’ yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6 . Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.
*****************

Nota: Saya nak tambah sikit: Kita didedahkan dengan susu tepung dari susu lembu, padahal susu kambing lebih berkhasiat dari susu lembu.

Antara perbezaan susu kambing dan susu lembu..

-Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan.

-Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:-
> Protein 2.1 kali ganda
> Kalsium 2.2 kali ganda
> Zat Besi 2.0 kali ganda
> Potasium 2.1 kali ganda
> Vitamin A 3.8 kali ganda
> Garam Galian 2.0 kali ganda
> Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

-Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu

-Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu

-Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam

-Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik

Lagi tentang kebaikan susu kambing berbanding susu lembu boleh dibaca di web http://www.sciencedaily.com bertajuk Goats' Milk Is More Beneficial To Health Than Cows' Milk, Study Suggests & tentang keburukan soya pula boleh dibaca di web http://articles.mercola.com bertajuk This "Miracle Health Food" Has Been Linked to Brain Damage and Breast Cancer

& lagi 1, sunnah Nabi makan buah sebelum makan makanan lain tapi kita didedahkan supaya buah-buahan dijadikan pencuci mulut iaitu dimakan selepas makan. Untuk maklumat lebih lanjut tentang kajian ini, sila search kenapa kita kena makan buah sebelum makan yang lain

Dan akhir kata, semua muslimin muslimat percaya Rukun Iman... mengaku percaya kepada Allah, percaya kepada Rasul, percaya kepada Al-Quran...tapi kenapa masih ada yang lupa apa yang disebut dalam Al-Quran. Tentang penawar yang disebut dalam Al-Quran dan hadith iaitu madu dan habbatussawda. Allah yang menciptakan manusia, Dia juga telah menyatakan penawar terbaik untuk makhluk ciptaanNya di dalam Al-Quran dan hadith. Jadi kenapa kita masih mencari ubat-ubatan lain... Yakinlah pada apa yang disebutkan oleh Allah. Jika kita beramal dengan madu dan sawda tapi dalam hati kita masih was2...boleh ke ni...tak panas ke...dan lain2 persoalan...ibarat doa sambil lewa...adakah Allah akan memaqbulkan doa itu?

Kebaikan madu terdapat dalam Al-Quran, Surah Al-Nahl: 68 – 69.

Maksudnya : “………..dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warna. Di dalamnya terdapat ubat yang boleh menyembuhkan penyakit manusia”

Dalil atau nas kebaikan habbatus sauda’ terlalu banyak di antaranya sabda Rasulullah saw dalam hadis sahih diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim, Baginda saw bersabda :

من حديث أبي سلمة رضى الله عنه أن رسول الله قل عليكم
هذه الحبة السوداء فان فيها شفاء من كل داء الا السام

Maksudnya : “Daripada hadis Abi Salamah (r.d) bahawasanya Rasulullah saw bersabda : “hendaklah kamu mengambil Habbatus Sauda’ ini, kerana ianya penyembuh bagi setiap penyakit, melainkan mati.

Lain-lain makanan sunnah adalah seperti tamar, cuka tamar (bukan cuka sintetik), saffron/zaffaran, susu kambing dan macam2 lagi adalah baik untuk kesihatan.

*Yakinlah setiap makanan sunnah itu tiada yang memudaratkan!

INDAHNYA ISLAM....

Yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk itu dari kelemahan saya sendiri...Wallahu'alam."



From Managing Director Club-Asteria.

BUILDING FOR THE FUTURE
Posted on: 06-May-2011
I am very happy to report that this week’s revenue sharing increased almost 25% compared to last week. This is the result of and a credit to so many of our members who worked very hard in either buying or selling any one of our products or services. In the coming weeks and months we will be introducing many new products and services that will both entice you to utilize for yourself and to sell through your e-commerce sites. Any company succeeds or fails because of the acceptance or rejection of their products and services. Rest assured, we are working on some incredible projects that will impress every member. Our product development team is currently scrutinizing electronic products such as computer and tablet applications as well as durable goods and downloadable digital products and services. All of these products and services combined will provide vast opportunities for each and every member of Club Asteria to increase their income and to share in the increased revenue of Club Asteria.

I am sure all of you have read and realize the seriousness that Club Asteria places on our continued financial strength as well as the moral and spiritual mission that we adhere to. We have asked each member to believe in and join us on this mission, and we are so pleased that so many of our members, after reading our Code of Ethics and Conduct, Policies and Procedures and Terms of Service, have congratulated us on both producing these documents and enforcing them as well. No company will prosper and survive for an extended period of time unless the management, staff and entire membership body all represent the company accurately and honestly. Our mutual goal is to have the best products and services, the best membership base and all of us working together to create extra income for each of our members and contribute towards ending the cycle of poverty that exists in the world.

As always, together we can make a positive difference.

Andrea Lucas
Managing Director



Friday, May 6, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6200 to 1.6700 area.



1. SELL Area : 1.6430


T1 : 1.6380


T2 : 1.6317


T3 : 1.6150


2. BUY Area : 1.6450


T1 : 1.6488


T2 : 1.6555


T3 : 1.6623


ALLAH HU





Thursday, May 5, 2011

Good Magic






GBP/USD Pair @ 11.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6200 to 1.6700 area.


1. SELL Area : 1.6480


T1 : 1.6438


T2 : 1.6387


T3 : 1.6250



2. BUY Area : 1.6524


T1 : 1.6555


T2 : 1.6625


T3 : 1.6672



ALLAH HU







Wednesday, May 4, 2011

GBP/USD Pair @ 06.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6200 to 1.6800 area.



1. SELL Area : 1.6533


T1 : 1.6400


T2 : 1.6350


T3 : 1.6228


2. BUY Area : 1.6553



T1 : 1.6625


T2 : 1.6690


T3 : 1.6755


ALLAH HU






Tuesday, May 3, 2011

GBP/USD Pair @ 07.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6400 to 1.6900 area.



1. SELL Area : 1.6680



T1 : 1.6612


T2 : 1.6580


T3 : 1.6488



2. BUY AREA : 1.6694


T1 : 1.6725


T2 : 1.6774


T3 : 1.6855



ALLAH HU




Monday, May 2, 2011

GBP/USD Pair @ 07.00 am (Malaysia)

Salam ...

BISMILLAH HIRR RAHHMAN NIRR RAHHIM

Trading Range is between 1.6400 to 1.6900 area.



1. SELL Area : 1.6680


T1 : 1.6646

T2 : 1.6584

T3 : 1.6500



2. BUY Area : 1.6703


T1 : 1.6745


T2 : 1.6782


T3 : 1.6844


ALLAH HU




I want to sell NZDUSD..